/ Община Горна Оряховица
Временно са увеличени броя на леглата в отделенията на болницата в Смолян, в които има по-голям прием, заради множеството болни от грип, съобщават от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”. От там заявиха, че лечебното заведение работи на пълен капацитет, а във връзка с повишената заболеваемост,  изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев е издал заповед за увеличаване на легловата база.

Мъж почина след усложнения от грип в Пазарджик

"В момента сме в грипна епидемия и със заповед на изпълнителния директор на МБАЛ „Д-р  Братан Шукеров” д-р Марин Даракчиев са взети всички мерки, които се изискват по нормативна база, спрени са и плановите операции“, съобщи д-р Емилия Апостолова - зам.-директор по медицинските дейности. Продължава повишеният прием на пациенти в някои от отделенията, основно с усложнения на вирусната инфекция. Все още е увеличен приемът в Пулмология, Кардиология и ОАИЛ.

Заради грипа: Трима починаха от съдови усложнения, други трима - на вентилация в интензивното

По потока на пациенти в Спешно отделение и в Неотложния кабинет се съди за това, че няма особено намаляване на патологията, коментира още д-р Апостолова.

Грипът настъпва: Не се самолекувайте

В ОАИЛ освен пневмониите с дихателна недостатъчност се лекуват и други пациенти, които имат показания за лечение в отделението.  Болните, които имат нужда от хоспитализация не се връщат. Осигурен е в достатъчен обем персонал. Подсигурена е и болничната аптека с необходимите медикаменти, в това число и противовирусни, коментират още от МБАЛ „Д-р  Братан Шукеров”.