/ Агенция "Митници", архив
Голямо количество фалшиви маркови стоки - 71 577 текстилни изделия, обувки и 944 кв.м плат бяха унищожени, при проведени 10 процедури под контрола на Териториална дирекция Тракийска, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

При други пет процедури са изгорени 205 841 къса нелегални цигари и 105.73 кг тютюн за пушене.

Текстилните изделия и обувки са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени както за българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Те са унищожени чрез машинно нарязване /чорапи, тениски, дамски и мъжки блузи, ризи и екипи, мъжки и дамски обувки, маратонки и чехли/.

Иззеха близо 270 000 къса контрабандни цигари на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)


Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД "Митническо разузнаване и разследване" и ТД Тракийска при проверки на ГКПП Капитан Петко войвода и вътрешността на страната през 2018 г. и 2019 г., както и в началото на тази година.

Унищожени са още 205 841 къса цигари и 105.73 кг тютюн за пушене. Тютюневите изделия са задържани при митнически проверки в обхвата на Териториална дирекция Тракийска по случаи за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, за които са приключили административнонаказателните производства.