Всички пенсионерски клубове в област Пловдив се затварят
"Учениците от 6-ти до 12-ти клас в Пловдив, от утре до 22 ноември включително, ще се обучават онлайн", съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Увеличили са се повикванията към Спешна помощ след въвеждането на системата за координация

"С тази мярка се цели ограничаване на разпространението на коронавируса. Учениците от 1-ви до 5-ти клас ще продължат образованието си присъствено. Всички училища в Пловдив имат възможност да преминат на онлайн обучение", каза зам.-кметът Стефан Стоянов и допълни, че няма да е лесно за системата.Към днешна дата в града има три училища на дистанционно обучение.

Началникът на регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова каза, че в Пловдив 137 са карантинираните и заразени учители, 1054 са учениците, а паралелките под карантина са 18.

Първата планирана COVID-болница в България - без респиратори (ВИДЕО)

"Решението на областния кризисен щаб за дистанционното обучение от 6 клас нагоре е взето единодушно
. Това е информирано решение и то се базира на анализи и на РУО и РЗИ, съобразено е със становищата на медицинските специалисти", каза Иванка Киркова.

"На 23 ноември прогимназистите ще се върнат поетапно в училищата след преценка и дадени указания от РУО и РЗИ", поясни Киркова. От общините в областта броят на заразените и карантинирани ученици и учители е значително по-малък.

За преминаване към облайн обучение там решения ще се взимат от директорите на училищата и от кметовете, които са председатели на Общинските кризисни щабове.

Всички пенсионерски клубове в област Пловдив се затварят с цел ограничаване на коронавируса, в моловете се забранява посещението на непълнолетни без придружител. Препоръчва се отварянето на „зелен коридор“ в хранителните магазини за хора на 65 години от 8:00 до 10:00 часа.
БТА