/ ОДМВР-Пловдив
Трима дилъри на дрога бяха арестувани в Пловдивско при акция срещу разпространението на наркотици, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив.

Трима души с дрога арестувани в Карловско (СНИМКИ)

Акцията е проведена в първомайското село Искра. В момент на сделка е бил задържан 51-годишен пласьор на марихуана от селото. Впоследствие е установено, че дилърът е работел заедно с 48-годишния си брат.

Арестуваха семейство в Столипиново, търгувало с дрога (СНИМКИ)

В хода на работата по разследването бил претърсен и имотът на двамата братя от Искра. В две стаи със закрити прозорци в къщата им, униформените открили изградени въжени простори по стените, върху които били закачени множество стръкове канабис – клони, заедно с листа и съцветия на тях. Те били оставени там да съхнат.

ОДМВР-Пловдив

На предварително уговореното място на сделката, която трябвало да се осъществи на 30 януари, в близост до язовир Брягово, бил установен и задържан 34-годишен купувач от Хасково. Мъжът се придвижвал с лек автомобил БМВ. Полицаите го спипали и тестът с драг чек установил положителен резултат за марихуана и кокаин.

ОДМВР-Пловдив

Претърсени са и две жилища на територията на Хасково, откъдето е купувачът. Иззети са 17 кг марихуана,  електронна везна, мобилни телефони и близо 14 хиляди лева.

Спипаха четирима улични дилъри в Столипиново (СНИМКА)

Тримата мъже са задържани за 24 часа в РУ-Първомай. По случая е образувано досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотици. Разследването продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.