Текстилен комбинат „Марица” оставя над 10 фирми без вода

Текстилен комбинат „Марица” оставя над 10 фирми без вода
Текстилен комбинат „Марица” оставя над 10 фирми без вода

Над 10 фирми, които черпят вода от сондажа на текстилен комбинат „Марица" ще останат без такава от месец март. Информацията съобщи кметът на район „Северен" д-р Ина Филипова. До тогава търговските обекти, сред които автосалони, фабрика за щори и складове, трябва да намерят начин да си доставят животворната течност. Проблемът е сериозен, тъй като най-близкото място за водоснабдяване е в началото на Брезовско шосе, обясни Филипова.  

Спирането на водата се налага заради големите загуби по трасето, които отчитат от текстилния комбинат. От фирмата са обяснили, че имат своя пречиствателна станция, поддръжката, на която струва скъпо. Сумите, които получават обаче, осигурявайки вода на близките фирми не са достатъчни, затова предпочитат да оставят водоема за собствените си нужди.

Задължение на общината е да осигури водоснабдяване и нов водопровод на фирмите, които ще останат без вода, защото терените им са в регулация, категорична бе Филипова. Предстоят срещи за уреждане на проблема с кмета на Пловдив Славчо Атанасови и директора на ВиК в Пловдив.