Сняг вали в Пловдив и Пазарджик
Сняг вали в Пловдив и Пазарджик / © Sofia Photo Agency

Сняг вали в Пловдив. В централната градска част пътните платна са вече мокри. Пътищата в Пловдив и областта са проходими при зимни условия-съобщиха от Областно пътно управление. Няма ограничения, мокри и заледени участъци, няма и затворени пътища. Опесъчават се опасните участъци около Бяла черква и хижа Студенец, където има навалявания. Най-рисковите участъци в Пловдивска област през зимния сезон са направленията Пловдив - Кричим - Девин, където има много завои, както и опасност от падащи камъни, съобщиха от КАТ „Пътна полиция" Опасност то заледявания има по северните склонове, пътя Асеновград-Чепеларе-Смолян и пътя Пловдив - Кричим.Сняг вали в цялата  Смолянска област. Пътищата са заснежени и хлъзгави. Снеговалежът е интензивен, а видимостта намалена. Снежната покривка в Смолян е 3-4  см.  Температурите са минусови. Пътищата са проходими при зимни условия. Все още няма  въведени ограничения, но ако снеговалежът продължи, такива ще бъдат наложени. Няма затворени участъци от републиканската пътна мрежа.

До 19 декември ще продължи временната организация на движението в двете посоки на автомагистрала „Тракия", от 107-и до 112-ти километър поради поставяне на мантинели, съобщиха от МВР.

Сняг вали и в равнинната част на пазарджишка област и Родопите, съобщиха от Областно пътно управление. До няколко часа се очаква снеговалежът да обхване целия регион. Снежната покривка по високите части на планините е близо 2 см, пътищата се почистват и опесъчават. Най-ниската температура, измерена тази сутрин, е в района на местността „Каратепе". Там термометърът е отчел -10 градуса. По направлението Батак-Доспат товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. До момента обстановката в пазарджишка област е спокойна.