/ iStock/Getty Images
Той набелязвал жертвите си в социалните мрежи
Служители на ГДБОП хванаха мъж, изнудвал над 20 деца, съобщиха от МВР.

След акция в Плевен: Разбиха схема за набиране на проститутки в Гърция

Операцията е проведена на 29 март под ръководството на Районната прокуратура-Хасково. Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност в ГДБОП и колегите им от териториалните звена в Хасково и Пловдив по образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установен 46-годишен пловдивчанин, изнудвал и принуждавал непълнолетни момичета да изпълняват извратените му сексуални желания.

Изяснено е, че е набелязвал жертвите си в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм. Към всяка от тях той подхождал персонално, в зависимост от възрастта и емоционалното ѝ състояние, но с една единствена цел - да бъде контролирано поведението ѝ в онлайн среда.

7 години затвор за рецидивист за блудство с малолетно момиче

За задоволяване на сексуалните си желания впоследствие мъжът прехвърлял комуникацията си с децата в Скайп. При претърсване, от адреса му са иззети веществени доказателства, съдържащи данни за над 20 момичета - на възраст от 6 до 14 години.

Установено е още, че за до осуети физическо проследяване, той се прикривал зад фалшиви самоличности в мрежата и е използвал маршрутизиращи системи. Работата по документирането на случая продължава.