/ netinfo
Още не е ясно дали ще има следващ протест срещу високите цени на горивата в Пловдив. Организаторите преговарят със свои колеги от други градове в страната, за да определят общ ден и час и да създадат по-стройна организация. Ако не успеят да се напаснат помежду си, ще се включат в националния протест, който ще е на жълтите павета в София на 4 ноември (неделя).
 
Протести срещу цените на горивата в няколко града у нас (ВИДЕО)

Припомням, че шофьори от няколко града в страната излязоха на протест срещу високите цени на горивата преди седмица - в съботния 27 октомври. Недоволството се изля и заради нелогичната, според организаторите, разлика в цените в различните райони на страната.

И не само в страната, а дори в рамките на града. Справка на Дарик преди дни показа, че най-ниската цена на бензина в Пловдив е 2.14, а най-високата е 2.44 лева за литър. Дизелът в Пловдив се търгува за 2.21 лева за литър, а най-високата цена е 2.46 лева. Разлики има и в цените на газта.
 

Протест ще блокира булеварди и бензиностанции заради скъпи горива

Хиляди обявиха протест в социалните мрежи, заявили че ще отидат на него или че проявяват интерес, а на практика единици протестираха срещу високите цени на горивата в града под тепетата.

Сборният пункт им беше паркингът на голям търговски център до Асеновградско шосе. Събраха се едва 10 души. Христо Петров, един от организаторите на протеста в града, коментира, че възможните причини за ниската посещаемост са сравнително късната организация и недостатъчната гласност.

Ако се бяха събрали повече хора, най-вероятно щеше да се стигне до блокиране на бензиностанция, категоричен бе организаторът. Очакват се и следващи протести, на които да се съберат повече хора, като демонстрациите може и да не протекат съвсем мирно. Припомням, че на 27 октомври в Бургас около 150 души блокираха АМ „Тракия“.