С протест пред Съдебната палата в Пловдив започва делото срещу Петър Маринашки, който уби две момчета при катастрофа на пътя Пловдив-Пещера.

Протестът е оглавен от родителите и близки на загиналите момчета, под мотото "Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор".

Напрежение в Омуртаг заради катастрофата със загинал младеж

Тежкият пътен инцидент стана през ноември, миналата година. Младият шофьор е карал с близо 100 километра в час и след употреба на марихуана. Отклонил вниманието си и се ударил в крайпътно дърво.

При удара загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. Петър Маринашки е привлечен за обвиняем за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на двете момчета и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, като деянието е извършено след употреба на марихуана.

На обвиняемият бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 2000 лева, заради която близките на загиналите протестираха.
БТА