Резултатите от второ класиране в ПУ готови ден по-рано
Резултатите от второ класиране в ПУ готови ден по-рано / netinfo

Ден по-рано от обявеното ще бъдат изнесени списъците с одобрените кандидат-студенти на второ класиране в Пловдивския университет „Паисий Хиледарски". Резултатите ще бъдат качени в интернет и поставени пред сградата на Ректората до края на деня. 1217 от общо 3 360 редовни и задочни места са вече запълнени, съобщи за Дарик зам.-ректорът на висшето учебно заведене доц. Запрян Козлуджов. Тази година отчитаме по-висока активност при записването след първо класиране - цели 36.2%. В някои специалности като „Теология", „Право" и „Психология" местата са почти запълнени, кандидатите са много, затова баловете няма да паднат повече от единица и половина за много от специалностите, допълни той.

2 143 са останалите свободни места в университета, които трябва да бъдат запълнени в следващите класирания. От 17-ти до 20-ти август приетите трябва да се запишат или да подадат декларация по образец при инспектора по специалността, ако искат да участват в трето класиране. Ако не успеят да се придвижат в по-предната желана специалност, запазват мястото си в специалността, в която са били приети.

Желаещите да се запишат във висшето заведение трябва да представят: диплома, удостоверение от районното психиатрично диспансерно заведение по постоянно местожителство на студента, шест снимки, лична карта, квитанция за платена такса за обучение и документи за записване на нови студенти - студентска книжка, лична студентска карта, именници и уверения.