/ DarikNews
С писмо до РЗИ Здравко Димитров поиска проверка за спазването на медицинския стандарт „Психиатрия“ в Центъра за психично здраве
Кметът на Пловдив Здравко Димитров разпореди спешна вътрешна проверка в „Центъра за психично здраве – Пловдив“ ЕООД във връзка с изнесените в репортажа на NOVA твърдения за нерегламентирани медицински практики.

Лечение само на хартия: Съмнение за източване на здравното министерство от пловдивската психиатрия

Проверката се извършва  от комисия експерти от дирекциите „Здравеопазване“ и „Правно-нормативно обслужване“.

Две болногледачки от „Дома на ужасите“ в Пловдив са дисциплинарно уволнени

С писмо кметът поиска съдействие от Регионалната здравна инспекция – Пловдив за извършване на проверка в центъра. РЗИ трябва да установи дали в Общинския център за психично здраве са спазени принципите на добрата медицинска практика и дали се осъществява контрол по изпълнението на медицинския стандарт „Психиатрия“, който се изисква от Наредба № 24 на Министерството на здравеопазването.

Слагат видеокамери в „Дома на ужасите“ в Пловдив

Припомняме, че по време на разследването на NOVA в Центъра за настаняване от семеен тип на хора с деменция към КСУ "Св. Георги" се разбра, че в епикризите на някои от починалите  потребители на услугата в дома е било записано, че те са се лекували в Психодиспансера, а това не е отговаряло на истината.