/ Община Пловдив
Близо 2000 кв. метра нова благоустроена зона в централна градска част откриха кметът Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов в Пловдив. Тя се намира в карето между улиците „Борислав“, „Петко Д. Петков“ и ул. „Граф Игнатиев“. Инвестицията е на общината и възлиза на 280 000 лв., с което се продължава политиката по облагородяване и реновиране на градските площи.

„Това е 20-тата подобна зона от началото на мандата, която облагородяваме и продължаваме в тази посока“, обяви кметът Здравко Димитров по време на откриването.

Община Пловдив

Районният кмет Георги Стаменов добави, че са сменени тротоарните настилки пред входовете на двата блока по ул. „Петко Д. Петков“. Създаден е зелен джоб между улицата и самия тротоар, който ще се превърне в естествен жив плет. Частично е подменено осветлението с LED лампи по ул. „Граф Игнатиев“ до кръстовището с „Борислав“. В  благоустроеното каре са обособени 75 паркоместа, озеленяването е обогатено с различни растения – 25 ружи, 110 симфорикарпуса, липа и магнолия.

Община Пловдив

Предстои през 2023-а зоната, в непосредствена близост до паркинга, да бъде асфалтирана.