/ БТА
Вижте кои са големите фестивали, част от програма „Наследство II“ на Пловдив - Европейска столица на културата 2019
Градът, който зае 4-то място в престижната класация „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. на European Best Destinations и стана №1 в категориите „Най-добра културна дестинация в Европа“, „Най-романтични дестинации в Европа“, „Най-добри винени дестинации в Европа“, а само преди седмица и „Най-добрата дестинация в България“, дава сериозна заявка да се превърне във фестивална столица на България това лято.

Национална хорова инициатива „България пее“ ще се проведе от 15 до 17 април в Пловдив

Дали има такъв конкурс не е от съществено значение, защото Европейската столица на културата през 2019 г. - Пловдив със сигурност има всички основания да спечели тази титла! Древен и вечен, артистичен и модерен, космополитен и романтичен, този град е толкова завладяващ и пълен с живот.

Община Пловдив

През това лято, след две трудни години на пандемични ограничения заради коронавируса, Пловдив избухва в стихията на големите фестивали, а те са пулсиращото сърце на културния живот под тепетата.

„Екипът на Фондация „Пловдив 2019“ обещава на пловдивчани и гостите на града едно незабравимо лято, много емоции, невероятен саунд, десетки сцени и артисти на световно ниво.

В Пловдив ще се проведе фестивалът за улични изкуства 6Fest

Едно велико и дългоочаквано завръщане към нормалността! Очакваме ви в Пловдив - фестивалната столица на България,, каза изп. директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

Вижте кои са големите фестивали, част от програма „Наследство II“ на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 в хронологична последователност ТУК.