/ Районен съд - Пловдив
10-месечна пробация и глоба от 5000 лв. за нарушителя

Завърнал се от Германия пловдивчанин, който  беше спипан от полицаите от Трето РУ в Пловдив за нарушаване на карантината, наложена му от РЗИ-Видин, беше осъден днес на пробация и глоба след споразумение с прокуратурата.  

Пловдивчанин наруши карантината, излязъл до магазина

Районният съд в Пловдив одобри споразумението, постигнато между 39-годишния В.К. и прокуратурата. В продължение на десет месеца той ще трябва да се подписва по настоящ адрес два пъти седмично и да се среща периодично с пробационен служител. Освен това ще трябва да плати и 5 000 лв. глоба. 

Гастарбайтер наруши карантината, разхождал се в ромската махала на Калековец

Припомняме, че мъжът се прибрал в България, заедно с приятелката си, от Германия. На границата от РЗИ-Видин му наложили 14-дневна карантина. Когато на 26-ти март полицаите го проверили, се оказало, че той отсъства от къщи. Приятелката му се свързала с него  по телефона. След 15 минути той се върнал и обяснил, че бил отишъл до магазина за продукти. Мъжът обаче не носел продукти, а освен това бил и без предпазни средства – маска и ръкавици. 

42-годишна от село Труд наруши карантината, хванаха я

Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина и му разяснили, че при нужда от доставка на продукти, ако няма близки, които да му ги закупят и донесат до жилището, може да позвъни на тел. 112 за помощ.

48 дела за нарушаване на извънредните мерки заради COVID-19 в Пловдивско 

Определението на съда е окончателно.