През октомври асфалтират пътя Златоград-Ксанти от гръцка страна
През октомври асфалтират пътя Златоград-Ксанти от гръцка страна / netinfo

През октомври пътят Златоград-Ксанти от гръцка страна ще бъде асфалтиран, съобщи в Смолян областният управител на Ксанти Георгиос Павлидис. Заедно със смолянския си колега Стефан Стайков той е провел среща с вицепремиера Цветан Цветанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министърът без портфейл Божидар Димитров, като акцент в разговорите е бил пътят Златоград - Ксанти.

Областният управител на Ксанти е изразил мнение, че трябва да даде нов тласък за по-скорошно отваряне на граничния пункт. „Към края сме на една много дълга процедура. Очакваме изпълнителят на обекта да ни предаде асфалтиран път през октомври ", каза Павлидис. По думите му се очаква подписване на споразумение от двете правителства. „В противен случай ще имаме път, който само ще гледаме. Затова съм тук, за да предам това послание на вашето правителство", заяви областният управител на Ксанти трети мандат. Той  изрази надежда, че скоро затворените граници ще отпаднат като пречка да се осъществяват добри междусъседски отношения.

ГКПП-то ще бъде туристическо, през него няма да минават товарни автомобили. Пунктът ще бъде изграден от олекотени конструкции, за да не се правят излишни разходи, като се има предвид влизането ни в Шенген след две години, когато ще отпадне нуждата от него.