/ 61-ва Стрямска механизирана бригада
Паметта на загиналите български рейнджъри в база "Индия" в Кербала, по време на първата българска мисия в Ирак, ще бъде почетена днес от военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и гражданите на Карлово.

В Карлово почитат паметта на загиналите воини в Ирак

Припомняме, че на 27 декември 2003 г. кола-бомба нахлу в база „Индия“ в Кербала. При самоубийтвения атентат тогава загинаха петима български военнослужещи, а 27 бяха ранени. Денят остана в паметта на съвременниците като Кървавата Коледа.

Шестима души, спасили детски живот, бяха наградени в Карлово

 
По този повод днес от 10.00 ч.  с церемония пред паметника на жертвите на тероризма в Карлово ще бъде почетена паметта на петимата загинали рейнджъри. 

снимка: dariknews.bg

В 11.00 часа в района на Карловската бригада ще се проведе военно-приложно състезание "ИНДИЯ - 2019", в памет на загиналите при отбраната на база „Индия” в  Кербала.

Карлово е домакин на кампанията „Бъди войник“

Състезанието включва физически упражнения, спортни дисциплини  и умения за действие във военна обстановка. Участниците в него ще трябва да направят 27 лицеви опори, 12 набирания на висилка, 3х10 м совалка с носене на ранен другар. Трите групи упражнения ще бъдат повторени пет пъти, като като всеки състезател ще бъде с бронежилетка, чието тегло е не по-малко от 10 кг.