Националната информационна кампания „Бъди войник“ ще гостува в град Карлово, съобщиха от Министерството на отбраната. Събитията започват от 16.00 часа на площад „20-ти юли“, където гражданите и гостите на града ще имат възможност да разгледат образци въоръжение, техника и оборудване от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В програмата са предвидени демонстрации на способности на роботизирана система, която обезврежда коли-бомби.
 
Участие ще вземе Военният духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада.
 
По същото време ще бъде открита информационна борса за набиране на войници и матроси, на която всеки ще може да получи пълна и точна информация за обявените конкурси и условията за кандидатстване. Със свои информационни щандове ще се представят Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, 68-ма бригада „Специални сили“ и Централното военно окръжие.
 
На събитието в Карлово ще присъстват командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов.
 
Концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили ще започне от 17.00 часа на откритата сцена на  площада.