/ Община Пловдив
Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му по транспорта Тодор Чонов провериха дали работи безкондукторното електронно таксуване в част от автобусите на градския транспорт. Преди няколко дни от общината обявиха, че по линия №25 под тепетата всичко по системата вече е в ред. 

Пловдив ще подменя автобусите в градския транспорт с електробуси

Градоначалникът и заместникът му бяха придружени от директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков в автобусната им разходка. Инспекцията започна с информацията на таблата и автоматите за продажба на билети на спирките в северната част на града.

Пловдивските превозвачи все пак ще получат допълнително финансиране

Кметът си купи целодневен билет от автомата срещу Панаира, а след минути се увери лично как се валидира този билет в автобус по линията.

Община Пловдив

Заместник-кметът Тодор Чонов пък се чекира с електронна карта за пътуване по всички линии. Други инспектиращи си купиха еднократни билети от устройството за продажба  в автобуса.

Община Пловдив

„Доволен съм от инспекцията, електронното безкондукторно таксуване е напълно приложимо в града. Получих уверение, че още следващата седмица обхвата му ще се разшири с още две линии на градския транспорт - 7 и 113“, заяви след проверката Зико. Заместникът му Тодор Чонов допълни, че община Пловдив ще направи всичко възможно системата да заработи навсякъде.