/ Община Пловдив
С военен ритуал, поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на централната алея на парк Бунарджика, днес в Пловдив бе почетена 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Отбелязваме 182 години от рождението на Апостола

Тържественото слово пред събралата се пловдивска общественост произнесе д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола.

Община Пловдив

Водещ на честването бе Златко Павлов. В церемонията участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци и членове на Комитет „Родолюбие“.

Президентът цитира Левски: В републиката всекиму ще се държи сметка за делата

За да почетат 182-та годишнина от рождението на Васил Левски в общоградското честване участваха Председателят на Общински съвет - Савина Петкова, бригаден генерал Явор Матеев - Командир на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив,

заместник-кметът по култура и туризъм инж. Александър Държиков, заместник-областният управител Петър Петров, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, на „Източен“ Николай Чунчуков, на „Западен“ Димитър Колев, на „Тракия“ Костадин Георгиев, на „Южен“ Борислав Инчев, и.д кмет на „Северен“ Лариса Кътова, общински съветници, Обществения посредник на община Пловдив Борислав Стаматов,

председателят на Общински комитет „Васил Левски“ доц. Кирчо Атанасов, директори на общински предприятия, представители на политически и обществени организации, граждани и медии. Специално за честването от Франция пристигна и дългогодишния председател на Комитет „Васил Левски“ г-жа Евдокия Емануилова.

Община Пловдив

Венци и цветя на паметника на Васил Левски бяха положени от името на Кмета на община Пловдив инж. Иван Тотев, Областния управител на област Пловдив Здравко Димитров,

Председателя на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, Командването на пловдивския гарнизон, Командването на Авиобаза Граф Игнатиево, Почетния консул на Русия в Пловдив, от кметовете на шестте района, от Общински комитет „Васил Левски“, Комитет „Родолюбие“, от политически партии, обществени организации и признателни граждани.