/ БГНЕС
С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя  от 10.00 часа, в Пловдив ще бъде почетена 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Президентът цитира Левски: В републиката всекиму ще се държи сметка за делата

Слово ще произнесе д-р Петко Георгиев - главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола.
Водещ на честването ще бъде Златко Павлов.


В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на комитетите „Васил Левски“ и „Родолюбие“.

Държавният глава Румен Радев ще посети Карлово тази вечер, където ще участва в тържествената програма за отбелязване на годишнината в родния град на Апостола. Програмата ще започне в 21:00 часа на пл. „Васил Левски“ в града.

Прекланяме се пред паметта на Апостола на свободата (СНИМКИ)

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителни части на Българската армия и ще произнесе тържествено слово пред паметника на Апостола.

Проявите в Карлово, посветени на рождението на Васил Левски, се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев. В Карлово президентът ще бъде със съпругата си Десислава Радева.