/ ОДМВР-Пловдив
Дилърът, арестуван миналия петък на ул. "Малко Търново" в пловдивския район "Северен", след като подпали гаража си, за да прикрие следите от укритите в него наркотици, днес бе оставен за постоянно в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. 

Пловдивски дилър подпали гаража си, за да прикрие дрога, арестуваха го

По искане на Окръжната прокуратура, която наблюдава случая, съдът остави зад решетките 25-годишният мъж, който е обвинен в това, че е държал, с цел разпространение, наркотици. По данни на прокуратурата в гаража са намерени 4,048 кг амфетамин на стойност 121 440 лева и около килограм и половина марихуана. 

Задържаха пласьор на контрабандни цигари в „Столипиново“ (СНИМКИ)

Пласьорът е с обвинение и за това, че е запалил гаража, който се намира в приземната част на четириетажна жилищна сграда.

Арестуваха дилър на кокаин край Пловдив (СНИМКИ)

Припомняме, че 25-годишният дилър, който е стар познайник на полицията, беше задържан при специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив срещу наркоразпространението. Когато разбрал, че към гаража, в който се намирал, се отправят полицейски екипи, той се заключил и запалил няколко автомобилни гуми, с идеята да унищожи наркотичните вещества, като така предизвикал пожар в помещението. 

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок. Ако това стане делото ще се гледа другия вторник.