/ БГНЕС
Пиянска свада в Катуница завърши със стрелба и пожар. Сигнали за битов скандал в село Катуница са постъпили в ранните часове на 6 юли, съобщиха от пловдивската полиция.

Ромски екшън в Розино, разбити коли и къщи след свада между два клана

Около 01.00 часа пред местно заведение са се сбили двама употребили алкохол клиенти. Това се случило след взаимно разменени реплики и предишен спор. 

Единият от мъжете и приятелката му си тръгнали, но по-късно в двора им влезли опонентът му, придружаван от още няколко души. Домакинът произвел във въздуха изстрел със законно притежавана ловна пушка.

Екшън в Пещера: Арестуваха петима души, пребили мъж и потрошили къщи в ромската махала

Сигналът за стрелбата е подаден към 1.30 часа. При незабавната си намеса, полицейските служители установили, че няма пострадали в резултат на стрелбата.
 

Проверката на обстоятелствата продължава под наблюдение на Районна прокуратура-Асеновград. Срещу извършителя е образувано бързо производство за неправилно съхранение на оръжието, задържан е за 24 часа.

Ромски фамилии се биха, има задържани

Междувременно в 03.45 часа е постъпил сигнал за пожар в ракиджийница, стопанисвана от другия мъж, който е с криминални прояви. Огънят е загасен, установени са материални щети по покривната конструкция. 

По случая е образувано досъдебно производство и са предприети действия за установяване на извършителя.