/ ThinkStock/Getty Images
Средно петима души се борят за едно място в Медицински университет-Пловдив в рамките на тазгодишната кандидатстудентска кампания.

В ПУ започва изграждането на Център за „Персонализирана иновативна медицина (ПЕРИМЕД)“

Това съобщи зам.-ректорът по учебна дейност на висшето училище проф. д-р Мария Куклева. Ако данните трябва да бъдат изнесени в цифри - 1546 кандидати се борят за 340 места.

В университета се проведе приемният изпит за магистърските специалности Медицина, Дентална медицина и Фармация, като местата в тях са съответно 150, 100 и 90.

"Общественото здраве - капиталът на бъдещето" в МУ-Пловдив

Кандидатите имаха четири часа, за да решат теста по биология и химия. Резултатите ще бъдат оценявани от самостоятелни комисии. Оценките влизат в балообразуването заедно с тези по биология и химия от дипломите в средното образование.
 
Строят нов учебен корпус на Медицинския университет в Пловдив

Според Куклева, ВУЗ-ът е направил максимума, за да се обективизират знанията на студентите. По думите й, при огромния интерес от страна на кандидатите, МУ ще подбере тези от тях, които са най-добре подготвени.
 
30% от студентите в университета са чужденци. Те се обучават на английски език. Подготовката на преподавателите също непрекъснато се увеличава.