/ снимки: Кирил Кирилов
протест превозвачи
97807
протест превозвачи
  • протест превозвачи
Пътуващите от Пловдив към други населени места възприеха нормално протеста на автобусните превозвачи, установи репортерска проверка на Дарик. Повечето от тях са солидарни с действията на сдруженията. Днешният протест продължи в цялата страна от 14.00 до 15.30 часа.
 
Спират автобуси в Пазарджик заради протеста на превозвачи

В 14.00 часа на автогара „Юг“ бяха затворени двете гишета, които продават билети за междуградските превози. Повечето от пристигащите клиенти не знаеха за протеста на превозвачите, но приеха ситуацията нормално.
 

протест
netinfo

 
Пасажерите искаха да достигнат дестинации като Пазарджик, Сливен, Свиленград и др. Те реагираха сравнително спокойно на действията на превозвачите. Част от тях не бяха запознати с причините за протеста, но казаха, че подкрепят браншовите организации, защото бяха убедени, че има за какво да протестират.
 
2000 автобуса спират движение за час и половина

Исканията на превозвачите са за оттегляне на законопроекта за Българската автомобилна камара. Според председателя на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта Магдалена Милтенова текстът е лобистки, като зад него стои малка група от хора.
 

Въпреки всичко пътниците не изглеждат необезпокоявани.
netinfo

 
Днешният протест не засегна градския транспорт.
 
Автобусните превозвачи с предупредителен протест, не искат Автомобилна камара

Автобусните превозвачи отдавна настояват за своя браншова организация. Действията днес бяха предупредителни, а ако законопроектът не бъде оттеглен, от 25 юни ще започнат по-мащабни протести, които ще бъдат подкрепени и от тежкотоварните превозвачи.  
 
Чуйте още от приложеното аудио.