/ Тина Соколова
Популярният плаж „Топлата вода“ край Белово за пореден път излиза за продан. Това решиха на последната си сесия общинските съветници в града.

Омбудсманът на Пазарджик иска от общината да премести течението на Марица

Предложението бе внесено от кмета Костадин Варев, който бе посочил начална цена от 150 000 лева, но след обсъждане местните избраници решиха наддаването да тръгне от данъчната оценка, която е наполовина - 75 000 лева.

Заем от 2 млн. лева иска Община Пазарджик от бюджета

Темата предизвика разгорещени дебати в залата и дори се стигна до предложение за налагане на мораториум върху разпродаването на общинско имущество до края на мандата. Варев обаче опонира, че като перо от общинския бюджет са заложени именно тези приходи. Идеята не събра достатъчно подкрепа.

Апетитният имот на градския минерален плаж пък периодично излиза в различни обявления за търсене на нови стопани, но досега по една или друга причина е останал в активите на общината.

Община Пазарджик отлага изплащане на заем с надеждата да бъде опростен

В началото на 2017 година бяха пуснати за публична продан от частен съдия-изпълнител идеални части от имота, чиято обща площ е над 40 хиляди кв. м, на начална цена от 98 850 лева. До сделка така и не се е стигнало, а на сесията се разбра, че възбраната, както и ипотеката, станала причина за изпълнителното дело, са заличени миналия месец.

В площта на имота влизат не само плувният комплекс, но и най-вътрешният пояс на санитарно-охранителната зона на беловските минерални извори и голям рибарник с полуостров.

Към момента се ползва от наемател - местният бизнесмен Иван Кехайов.