/ БГНЕС
Омбудсманът на Пазарджик иска от общината да премести течението на Марица
101876
Омбудсманът на Пазарджик иска от общината да премести течението на Марица
  • Омбудсманът на Пазарджик иска от общината да премести течението на Марица
Да се премести част от течението на река Марица, така че водите й да преминават и от двете страни на Острова в Пазарджик - такова предложение е подал към общината в града местният омбудсман Георги Шопов.

Община Пазарджик отлага изплащане на заем с надеждата да бъде опростен

Получил е отговор, който преценява като незадоволителен, тъй като било във възможностите на общинската администрация да сезира държавните органи. Това стана повод отново да повдигне темата на днешната сесия на Общинския съвет, като търпеливо обясни колко по-красиво щяло да стане, отколкото на път за най-големия парк на Пазарджик хората да минават над „блато“.
 
За негово разочарование обаче кметът Тодор Попов повторно и доста аргументирано отхвърли революционната идея. Той обясни, че дори за кастрене се иска разрешение от Басейновата дирекция в Пловдив, а и би струвало твърде скъпо.

Спряха строителството на нов мост в Пазарджик заради ... размножаване на жаби

"Оказа се, че темата вече е обсъждана назад в годините, но преместването на водите в левия ръкав, който е и доста по-тесен, на всичко отгоре крие и рискове от преливане и наводнения. Така че въпреки очакваната естетика в средносрочен план водите на реката няма да бъдат премествани", категоричен бе Попов.

Чуйте повече в звуковия файл: