Отново се разгоря пожарът, който избухна снощи край Пазарджик и обхвана площ от 3000 декара. Огънят отново е обхванал землище в района между селата Памидово и Карабунар, и Величково. Това съобщи Мирослав Петров, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. 

Към момента по разпореждане на директора на пожарната в Пазарджик на място са изпратени седем противопожарни екипа на районните служби в Пазарджик, Белово и на противопожарния участък в Септември. Вдигнати са и почиващите смени, така че повече огнеборци да бъдат изпратени на терен. Най-големият проблем и затруднение, освен сухото време, остава силният поривист вятър, който често сменя посоката си и разгаря огъня в различни посоки. 

Пожари подложиха на изпитание силите на огнеборците в няколко области в страната (ОБЗОР)

Екипите се надяват в светлата част на денонощието да успеят да локализират пожара.  

Сигнал за разразилия се огън е получен снощи малко преди 22:00 часа. Към мястото са насочени четири противопожарни екипа от районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик, Белово и противопожарния участък в Септември. Екипите са установили, че огънят се е разпрострял на обширен фронт, а гасенето е било допълнително затруднено от сухото време и поривистия вятър. В 6:00 ч. тази сутрин пожарът беше локализиран. 
Ралица Стефанова/БТА