Водна палата в Пловдив
Водна палата в Пловдив / БТА
"Ще спрем пробива за един месец и тогава пак ще се съберем всички да си кажат мнението. Ако се наложи, може и за по-дълго време. Ако имаме грешки, ще си ги признаем. Сигурно имаме такива". Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров на пресконференция за проекта за пробива на Водната палата, цитиран от Агенция "Фокус".

Участие в нея взимат кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

ГЕРБ в Пловдив поиска спиране на проекта за Водната палата

В понеделник депутати от "Продължаваме Промяната" от Пловдив и областта се обявиха срещу пробива под бул. "Цар Борис Трети Обединител" по бул. "Марица" в града. Те настояха проектът да бъде спрян и да се направи нов преглед.

Според народния представител Росен Костурков не е ясна целесъобразността на този проект, а  именно не е ясно как и по какъв начин този пробив ще помогне на трафика в посока север-юг.

От друга страна, по думите му, това ще струва ужасно много пари, които според него ще бъдат дадени "на тъмно". Той не е убеден, че  "100-150 метра дупка може да струва 10 милиона лева".

ГЕРБ и ПП са в коалиция срещу пробива на Водната палата в Пловдив

Общинската група на ГЕРБ в Пловдив - град също преди седмица поиска спиране на пробива на Водната палата.