/ БТА
ГЕРБ в Пловдив - град поиска спиране на пробива на Водната палата, съобщиха от ръководството на партията в града. На свое заседание на ръководството на политическа партия ГЕРБ взе решение да възложи на общинските си съветници да инициират извънредна сесия със следния дневен ред:

1. Представяне на проекта, кореспонденция с фирмата-изпълнител, строителни книжа и разрешителни за "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител" и бул. “Марица юг“ – инженеринг".

2. Представяне на кореспонденция с Управляващия орган на ОП РР относно възможни финансови корекции при изпълнение на проект "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител" и бул. “Марица юг“ – инженеринг".

3. Представяне на протоколи от обсъжданията от Обществения съвет, създаден от ОбС - Пловдив, за контрол на разходването на средствата от заема по "Фонд за устойчиви градове". Представяне на протоколите от обществените обсъждания за заема, финансиращ изпълнението на проект за "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III  Обединител" и бул. “Марица юг“ – инженеринг".

4. Вземане на решение за преустановяване на изпълнението до изясняване на всички факти и обстоятелства относно пълнотата на строителната документация за цялостното изпълнение на проект "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител" и бул. “Марица юг“ – инженеринг".
Агенция "Фокус"