/ БТА
Според Росен Костурков "100-150 метра дупка не може да струва 10 милиона лева"
Депутати от "Продължаваме Промяната" от Пловдив и областта се обявиха срещу пробива под бул. "Цар Борис Трети Обединител" по бул. "Марица" в града. Те настояват проектът да бъде спрян и да се направи нов преглед.

Според народния представител Росен Костурков не е ясна целесъобразността на този проект, а  именно не е ясно как и по какъв начин този пробив ще помогне на трафика в посока север-юг. От друга страна, по думите му, това ще струва ужасно много пари, които според него ще бъдат дадени "на тъмно". Той не е убеден, че  "100-150 метра дупка може да струва 10 милиона лева".

ГЕРБ в Пловдив поиска спиране на проекта за Водната палата

Костурков се обяви и против процедурата инженеринг и се ангажира да постави в парламента искане за законодателна ревизия, която да ограничи използването на процедурата в наистина необходимите случаи. 

Някой бърза да даде едни пари, каза още той и добави, че 90% от поръчките в Пловдив минават по следния ред - три фирми кандидатстват, от тях две отпадат по формални причини и се отваря само една оферта. 

Росен Костурков съобщи, че представители на партията от Пловдив ще присъстват на извънредното заседание на Общинския съвет, което се свиква на 26 октомври по настояване на ГЕРБ с цел отлагане изпълнението на проекта за пробива до Водната палата. 
БТА