/ ThinkStock/Getty Images
Апелативният съд в Пловдив остави в ареста задържаните наркодилъри по време на специализираната полицейска акция в Столипиново, проведена на 30 януари. Руслан Йосифов, Виктор Янков и Георги Костадинов - Кадрито са обвинени за държане на почти половин килограм хероин. 

Напрежение по време на полицейска акция в Столипиново, задържаха известен наркодилър

Още на предишнаата инстанция съдът прие за несъстоятелна версията на единия от тях - Виктор Янков, че транспортирал билки, а не наркотични вещества. Според адвоката му той самият не знаел какво пренася.

Задържаният обаче сам е признал пред полицейски служител, че държи в автомобила, който е шофирал, забранени от закона вещества. Именно там е намерено и голямото количество хероин. Янков е трябвало да занесе наркотика до Столипиново, за където е бил предназначен. 

Задържаните при спецакцията в Столипиново остават в ареста

Двама от задържаните са осъждани многократно, включително и за разпространение на дрога. Единият от тримата - известният с прякора Кадрито, който е действал при условията на опасен рецидив, може да лежи в затвора от 5 до 15 години. Присъдата, която грози останалите двама, е от 2 до 8 години.