/ iStock/Getty Images
Три нови случая с COVID-19 са регистрирани в Пловдив през последното денонощие, съобщи областният управител Дани Каназирева. По данни на РЗИ-Пловдив единият от пациентите е приет в УМБАЛ „Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция. Той е хоспитализиран в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с COVID-19, определен за такъв по указания на Областния медицински щаб и при стриктно спазване на всички изисквания.
 
338 са потвърдените случаи на коронавирус в България

Другите двама положителни са служители на УМБАЛ „Свети Георги“- Пловдив. В момента тече епидемиологично проучване, с установяване  на контактните лица и прилагане на съответни противоепидемични мерки. 

Приеха военен със съмнение за коронавирус в болницата в Карлово

Вчера също бе установен случай на сестра от Клиниката по неврохирургия в Пловдив, както и още един пациент. С новите случаи броят на заразените в Пловдив вече са 19.
 
В тежко състояние е един от четиримата новооткрити пациенти с коронавирус в Пловдив

Каназирева  съобщи, че към момента 2 535 лица  са под карантина  в Пловдивска област.
 
Медицинска сестра от Неврохирургията на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив е с COVID-19

Тя допълни, че за това как се спазват противоепидемичните мерки, вчера са  извършени проверки в 212 обекта -  171 броя търговски обекти, 40 броя обекти с обществено предназначение (фризьорски салони, фитнес и др.) и една автогара. Извършена е и проверка по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ, за неспазване на Заповед №РД-01-124/13.03.2020 год., сигналът е бил неоснователен.