/ Искра Койчева, Дарик Пловдив

Усилено се работи по изграждането на новия булевард в район „Северен“, който ще свърза моста на Адата с „Брезовско шосе“. Това стана ясно по време на днешната инспекция на строително-ремонтните работи на обекта, направена от кмета Иван Тотев. Очакванията са до есента пътят да е готов.

Не повече от 1 млн. лв. може да даде Община Пловдив за частния парк, за да не бъде застроен

Новата пътна артерия, която ще свърза моста на Адата с „Брезовско шосе“, ще е с 2 платна с по 3 ленти в двете посоки, с ново осветление и велоалеи. Целта е да се разтовари трафикът, който преминава през Панаира, бул. "Марица- юг" и Брезовско шосе. Стойността на проекта е около 10 милиона лева.

40 нови дървета засадиха пловдивчани на мястото на изсечените в парка в "Северен" (СНИМКИ)

Кръгово кръстовище ще свързва моста на Адата, бул. „България“, „Рогошко шосе“ и новия булевард. Все още администрацията набира предложения за името за новия булевард. Днес стана ясно още, че Общината обмисля изграждането на пътна артерия, която да дублира бившия булевард "Южен".

Това се налага, заради дългите отчуждителни процедури, които трябва да се проведат за разширяването на сегашния "Александър Стамболийски".  Подлезът на "Гладстон" пък ще бъде отворен в началото на април.