Общината ще прави нощен приют за бездомници
Общината ще прави нощен приют за бездомници / netinfo

Нощен приют за бездомници възнамерява да изгради до следващата пролет Община Пловдив, съобщи зам.-кметът Красимир Ангелов. Общината ще направи проучване и ще подготви документацията, за да може приютът да стане факт, допълни Ангелов.

Той съобщи, че тези дни ще стартират съвместни проверки на Общинска охрана и полицията за картотекиране на просяците в града. Зам.-кметът бе категоричен, че общината ще използва всички средства за ограничаване на случаите, в които деца се използват за просия. За мен е неморално детето да проси, вместо да ходи на училище, коментира зам.-кметът и заяви, че възнамерява да предложи промени в общинската Наредба №1 за опазване на обществения ред, както и да инициира законодателна промяна, инкриминираща принуждаването към просия. Ангелов съобщи, че общинската администрация се е договорила с управителя на общинска фирма „Чистота” да бъде осигурена работа на просяците, ако те желаят това.

Общината не е издавала разрешителни за дейност на нито една от фирмите, които искат пари от граждани за благотворителност, каза още зам.-кметът по социалната политика. Той уточни, че организациите, с които работи администрацията са включени в регистъра на неправителствените организации, който вече е готов.