/ БГНЕС, архив
Менда Стоянова в Пловдив
99774
Менда Стоянова в Пловдив
  • Менда Стоянова в Пловдив
"Целта на промяната в Закона за местните данъци и такси не е да се вдигат данъците и да се събират повече пари за общинските хазни". Това заяви в Пловдив Менда Стоянова - председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси.


Данъкът върху старите автомобили ще се увеличи

Менда Стоянова в Пловдив
Дарик Пловдив


Тя обясни, че се търси насърчаване на купуването на по-екологични автомобили и опроверга твърденията, че ще има твърде големи поскъпвания на данъците. По думите ѝ, това е крачка в посока подобряване качеството на въздуха, който е сериозен проблем в големите градове като Пловдив. 
 

С до 30% по-висок данък върху старите автомобили от догодина

Менда Стоянова в Пловдив
Дарик Пловдив


"Смисълът е да се въведе екологичен компонент за старите автомобили, които замърсяван повече околната среда. Увеличение ще има само при най-старите коли", уточни Стоянова. 
 

Менда Стоянова в Пловдив
Дарик Пловдив

Експерти: По-високите данъци за старите автомобили няма да доведат до по-чист въздух

Менда Стоянова бе в Пловдив заради 10-тото юбилейно издание на Дефиле на младото вино. То бе открито с традиционно Дионисиево шествие на бог Дионис по главната улица на града.

Танцьорите от ансамбъл "Тракия" пък показаха древни обичаи, свързани с младата реколта вино. Дефиле на младото вино ще продължи до неделя - 25 ноември.

Чуйте още от Менда Стоянова в звуковия файл: