Машини чистят Пловдив и областта, въведени са ограничения в Смолянска област
Машини чистят Пловдив и областта, въведени са ограничения в Смолянска област / dariknews.bg

Сняг вали в цялата Пловдивска област. Пътните настилки са заснежени. Няма данни за катастрофи през нощта, съобщи дежурният от КАТ "Пътна полиция". Автомагистрала Тракия също е заснежена. Машини на Пътно управление, вече опесъчават там. Служители на „Чистота" разпръскват пясък и сол по улиците на Пловдив. До обяд булевардите ще бъдат почистени, увери управителят на фирмата Радослав Кошински.В момента 32 машини чистят Пловдив, снежната покривка в града е 2 см. Радослав Кошински апелира водачите да шофират на дистанция от машините, които разпръскват пясък.

И в цялата пазарджишка област вали сняг, снеговалежът е обилен в равнинната част на региона, Средногорието и Родопите, съобщиха от Областно пътно управление. Снежната покривка на места вече е около 5 см. Въведени нови ограничения за движението. По пътя Пещера-Доспат, Белово - Юндола, Велинград - Сърница и Велинград - Аврамови колиби всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните да бъдат без ремаркета и полуремаркета. Измерените температури в областта тази сутрин са били от -5 до -15 градуса, като най-студено е било в района на местността „Каратепе". През целия ден температурите ще останат минусови. 

Сняг  затрупа  и Смолянско. От областно пътно управление съобщиха, че са въведени ограничения за движение. Всички автомобили трябва да се движат с вериги по републиканските пътища в цялата Смолянска област, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Дебелината на новата снежна покривка е от 5 см. По ниските места, до 10 см. по планинските проходи.  Тъй като снежната покривка е с перспектива да се увеличава, са взети превантивни мерки. От областно пътно управление призовават водачите да се съобразяват с въведените ограничения. Към момента в ОУ "Гражданска защита" - Смолян няма постъпили сигнали за възникнали произшествия, бедствия и аварии. 

Седем снегорина и пякъсоразпръскващи машини работят от сутринта за почистването и опесъчаването на улиците в Асеновград. Това съобщи зам.-кметът инж. Стоян Димитров. Автобусните спирки са почистени, в момента се опесъчават тротоарите, стълбите и стръмните улици в града. Няма бедстващи населени места по отношение на проходимостта на пътищата. Работи се интензивно в двете високопланински направления на общината-селата Врата-Мостово и към Лясково, както и към двата квартала на Асеновгрод-Долни Воден и Горни Воден.