Летище за спортни самолети откриват в Баня в неделя
Летище за спортни самолети откриват в Баня в неделя / netinfo
Летище за спортни самолети откриват в Баня в неделя
21893
Летище за спортни самолети откриват в Баня в неделя
  • Летище за спортни самолети откриват в Баня в неделя

Летище за спортни самолети ще бъде открито в неделя в град Баня. Церемонията по прерязването на лентата е част от едноседмичната програма послучай празника на града - 29-ти август.  

Летището е предназначено предимно за леки и ултралеки самолети, поясни за Дарик кметът на Баня Партен Гичев. Пистата, дълга 400 метра и широка 25 метра,  се строи от 2 години със средства на местния авиоклуб "Планински орел", каза още той. На нея обаче ще могат да кацат и летателни апарати на граждани или за спешни случаи, заяви Гичев. В деня на откриването ще има богато авиошоу.

Още от тази вечер започват честванията на празника на град Баня «Обичам те, защото те познавам». Първата проява в програмата е предвидена за 19.30 часа. В  Младежкия дом в града ще бъде представена изложба на Българското приложно изкуство «Майстори на занаята от гр. Куклен».

На 26 август от 17 часа ще бъде открита изложба на произведения на художника-дърворезбар Христо Цолев от Сопот. Почитателите на автора могат да разгледат творбите му от 17 часа във фоайето на НЧ "Св.Св.Кирил и Методий". По-късно същият ден - от 20 часа, ще бъде представена ученическа театрална постановка «Среща с ангела».

Тържественото откриване на Празника на град Баня ще бъде на 29 август на площада пред Читалището.  Началото на празничната програма е 10 часа, когато ще бъде отслужен водосвет. Програмата ще продължи до 22 часа вечерта.

Чуйте още за празника от интервюто на Кирил Кирилов с кмета на Баня Партен Гичев в прикачения звуков файл: