/ Дарик Пловдив
Комисия от експерти ще заседава днес по казуса с бившия тютюнев склад на Сточна гара.

Разрушават опасния бивш тютюнев склад на Сточна гара в Пловдив

Бутането на сградата беше отложено лично от министъра на културата Боил Банов в събота, който дойде в града на тепетата. Взе се решение премахването на склада до се отложи до изясняване на обстоятелствата за спазването на процедурите по Закона за устройство на територията и Закона за културното наследство.

Бившият тютюнев склад на Сточна гара отива в историята, събарят го

По случая вече се самосезира главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерството на културата в края на миналата седмица, когато пловдивските медии съобщиха, че през уикенда сградата ще бъде съборена изцяло.

Продължава мегаделото за разрушения тютюнев склад на "Ориент табако"

Експерти са открили проблем в документацията и са сезирали за това РДНСК и Община Пловдив. Предстои изготвянето и представянето на определена документация с оглед запазване напълно и частично на автентични елементи от сградата, която представлява значим период от историята на града и представител на тютюневата индустрия

Няма виновни за събарянето на тютюневия склад на "Одрин" 8 в Пловдив

Тютюневият склад на Сточна гара в Пловдив не е недвижима културна ценност, но е част от групова културна ценност в историческата зона на града "Филипопол - Тримонциум - Пловдив" и е важна за структурирането на ансамбъла.