Кметът на община Кричим Атанас Калчев отправи нов апел към съгражданите си заради ситуацията в града, свързана с пандемията.

Той предупреждава, че епидемичната обстановка все по-осезаемо става тревожна. Случаите на болни от коронавирус се увеличават все повече и вече почти няма семейство, в което да няма заболял.

На фона на тази притеснителна ситуация, трябва да проявим повече дисциплинираност и отговорност по спазването на противоепидемичните мерки, а те са лесно изпълними: дистанция, маски, миене на ръце, лична хигиена. Вярвам, че ще проявим  разум и осъзнато ще ги спазваме, апелира Калчев. 

Обсъждат COVID обстановката в Пловдивско

„Към момента няма друго надеждно средство освен противоепидемичните мерки и е престъпление да ги пренебрегваме и да поставяме в риск себе си и хората около нас, да плащаме скъпа цена със страдания, загубени животи на наши близки или приятели, икономически провали, бедност.

Свидетели сме на едно различно, тежко протичащо заболяване и за съжаление на немалко фатални изходи. Надявам се това да отвори очите на хората, които се поддават на фалшиви новини и информации от неофициални източници и да се види реалността. Надявам се да повярват в смисъла на противоепидемичните мерки и да ги изпълняват правилно или поне мнозинството от хората да го правят.

Вярвам, че всички ние искаме децата ни да учат при нормални условия, ние самите да работим в нормална обстановка, искаме да се върнат близките ни за Коледа, да не се провалят предстоящите празници и да си осигурим едни по-спокойни зимни месеци.

Пазете се, пазете и близките си, бъдете здрави и отговорни!“
 
 
община Кричим