Карлово отбелязва годишнина от рождението на Апостола с редица културни събития, обединени  в кампанията "Старт на Лъвските мечти".

В "Социална мрежа" гости по темата са кметът на града д-р Емил Кабаиванов и един от най-младите и талантливи български диригенти - Димитър Косев.  

По думите на кмета утре е кулминацията на честванията. Дните започват с празник на площад "20 юли", където ще има шатри, където ще се рисуват портрети на Левски, както и герба на Карлово, ще се тъче, ще се правят магнитни фигурки.

Рекорден брой участници тръгват в национален поход по стъпките на Левски

Има два конкурса - за най-нестандартен портрет на Левски, както и есе на тема "Свободата през погледа на Левски". На 18-ти юли в Музея на Карлово министърът на културата ще награди победителите. В този ден ще пристигне и президентът Румен Радев.

Според диригента е важно да се покаже на деца и родители, че културата е изключително важна за изграждане на едно човешко същество. Утре рок група и Симфоничен оркестър ще свирят Deep Purple и Rainbow.

Издадоха нов сборник с интересни факти от живота и делото на Левски (ВИДЕО)

Кампанията "Старт на Лъвските мечти" включва всички мероприятия и лъвски скок - в който може всеки да се включи. Ще бъде връчена и наградата на Карлово - за принос към града и България. Ще има и минитурнир по футбол - "Левски" (Карлово), "Берое" и "Янтра" (Габрово).
nova.bg