/ netinfo
Чуем ли думата "стрес", не си представяме болест и затова спираме да обръщаме внимание. Истината обаче е друга - напрежението в ежедневието не просто ни прави по-раздразнителни, но с времето води до редица заболявания. За да ви предпазим,  ще разкажем как можете да преборите стреса и ще дадем някои подходящи за ежедневието съвети.

Има ли приятен начин за справяне с проблема? Отговорът е положителен и настина примамлив - чрез балнеолечение с минерална вода сред красотата на Родопите. Балнеокомплекс "Медика Наречен” предлага различни анти-стресови процедури, които имат доказан ефект заради уникалния състав на водата в региона.

Тя съдържа радон, благодарение на който успешно се лекуват стрес, неврози и други заболявания на нервната система. Процедурите са разнообразни, а водите в Наречен имат различно количество радон, затова е удачно да се допитате до специалистите от "Медика" за най-подходящото за вас балнеолечение.

За съжаление няма как да изпитваме това удоволствие всеки ден, затова ви предлагаме някои ефикасни съвети за ежедневието:

Хапнете нещо вкусно! Когато човек хапне мъничко от любима храна като шоколад или ядки, инстинктивно чувства удовлетворение и нервността намалява.

Лесни методи, с които да успокоим нервите си (ВИДЕО)

Слушайте музика! Когато сте напрегнати и изморени, намерете малко време да послушате любими песни.

Затворете очи и релаксирайте! Намерете 10-на минутки, в които просто да се изолирате от света. Мислете си само за неща, които ви правят щастливи (или просто не мислете за нищо).

Опростете живота си! Разберете, че няма как да управлявате всеки около вас, нито пък всички житейски ситуации. Така че успокойте ежедневието си и ще видите, че нещата пак могат да се нагласят положително.

Разбира се, най-добрият начин да преборите стреса е като се отдалечите от ежедневната среда и отидете там, където силата на природата ще ви лекува и ще можете да се насладите на всеки един момент. В България има такова място - Балнеокомплекс "Медика Наречен". Убедете се сами!