Гледат делото срещу частния съдебен изпълнител Атанас Атанасов
Гледат делото срещу частния съдебен изпълнител Атанас Атанасов / netinfo

Делото срещу скандалния частен съдебен  изпълнител Атанас Атанасов, обвинен в съставяне на неистински документи в качеството му на длъжностно лице,  ще гледа днес Пловдивският районен съд. На последното заседание подсъдимият не се яви пред магистратите поради здравословни причини без да представи необходимите документи, освобождващи го от присъствие  и бе глобен с 400 лева. Припомням, че преди почти 2 месеца и половина пловдивският юрист бе пребит в двора на дома си и изпадна във временна кома.  

 

Атанас Атансов е обвинен, че е фалшифицирал подписите на адвокат Даниела Ангелова и едноличния търговец Бина Христова в документи за платени съдебни такси съответно за 550 лв. и над 17 хил. лева. Днес трябва да станат ясни и резултатите от графологичната и тройната съдебно-счетоводна експертизи.

 

Срещу същия частен съдебен изпълнител в прокуратурата има над 10 преписки по различни случаи. Един от потърпевшите - Стефан Митков, също ужилен от Атанас Атанасов, в края на август проведе гладна стачка пред прокуратурата. Наскоро бившият съдружник в комуналната фирма „ЕкоГлобал” Петър Станчев пък обвини Атанасов, че с негова помощ и чрез фалшиви записи на заповед от дружеството са източени 6 млн. лева.