Главно софийски театър на тазгодишната Сцена на кръстопът
Главно софийски театър на тазгодишната Сцена на кръстопът / dariknews.bg

Две тричленни журита ще избират най-добра женска, най-добра мъжка роля и най-добро представление съответно от спектаклите представени на двете сцени на Драматичния театър. Това обяви в Пловдив арт-директорът на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът" проф. Стефан Данаилов. Членовете на журитата ще бъдат финансово обезпечени, допълни той. Във всяка от двете артистични комисии ще има пловдивски бизнесмен, представител на Драматичния театър и културен репортер.   

Традиционно на 14-тото издание на театралния форум участват спектакли, които не са играни на пловдивска сцена. Най-масово е участието на софийските трупи. Пловдивската ще се представи с „Есенна соната" от Ингмар Бергман и с "Канкун" от Джорди Галсеран. Режисьори на двете постанoвки са съответно Иван Урумов и Бина Харалампиева.

Сред открояващите се заглавия са още „Железният светилник" на Сливенския театър, „Вуйчо Ваньо" на Младежкия театър, „Фауст" на ДТ Варна, „Мизантроп", „Сирано дьо Бержерак" и „Вишнева градина" на НТ „Иван Вазов" и др.

Мотото на 14-тото издание на фестивала е "Театърът - безсмъртието". „Сцена на кръстопът" започва на 10-ти и приключва на 22-ри септември. Тази година няма представления на сцената на Античния театър. Билетите варират от 8 до 20 лева. Продажбата им стартира утре от 10 часа.