Етно-Еко Фестивал 2010 започва в Пловдив
Етно-Еко Фестивал 2010 започва в Пловдив / dariknews.bg

Етно-Еко Фестивал 2010 ще се проведе в Пловдив. Форумът се организира от Antiart Movement и сдруженията „Природен рай" и „Зелен Пловдив". Всяка от организациите има дългогодишен опит в организирането на фестивали и събития. Сдружение „Природен рай" има зад гърба си Пролетен Еко фестивал Пловдив 2008 и 2009, серия почиствания и облагородявания на екосистеми, както и разнообразни еко пърформанси. Antiart Movement са организатори на множество музикални събития, провеждани както на територията на Пловдив, така и в други градове.

„Етно Еко Фестивал Пловдив 2010" ще продължи до 25 септември 2010 г. на открити сцени в центъра на града, както и в музикални клубове.

Инициаторите заявяват: „Искаме да покажем, че всеки може да е полезен, ако мисли по-екологично и по този начин дава пример на децата си и на околните. Да съхраним и обединим културните ценности, свързани с традициите на населението на нашия град и България, представяйки ги по напълно нов начин, адекватен на съвременнната световна музикална сцена.

Посвещаваме музикалните вечери на различни етно култури от целия свят с идеята за възраждане на народни традиции и разкриване на общото културно наследство и универсалните ценности. Ще продължим фестивалните традиции в Пловдив с желанието за утвърждаване на града ни като културна столица на България."

Фестивалът ще включва представления с народни танци, клубна програма със световни етнотеми, презентации на водещи еко-организации, работилници по етно- и еко-програми. Пълната програма на фестивала е достъпна на адрес: http://www.antiart.org/