/ АПИ
Ограничения са въведени и на още няколко места в Пазарджишко
И днес продължават ремонтите на пожароизвестителната система и светофарнатаа уредба в тунела “Траянови врата“ на магистрала „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

И днес движението през „Траянови врата“ е с ограничения

Преминаването през съоръжението в посока Бургас до 15:30 часа ще е в една лента - изпреварващата, а активната ще е затворена. Препоръката към шофьорите е да пътуват през този участък от аутобана с повишено внимание и съобразена скорост.

Ограничения са въведени и на още няколко места в Пазарджишко. Движението по републикански път II-37 от входа на Пазарджик до кръстовището между бул. „Георги Бенковски“ и ул. „Стоян Ангелов“ от км 123+733 до км 124+500 е ограничено едното в едното платно поради ремонтни дейности.

Ограничават движението през тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Движението се осъществява двупосочно в свободното платно, като са обособени по една лента в двете посоки. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Преминаването по околовръстното шосе „Стоян Ангелов“ от Стадиона до ул. „Осми Март“ също е само в едното платно поради полагане на нова настилка и подмяна на водопровод.

Очаква се строителството да приключи до 11 октомври. Движението от Панагюрски колонии до Панагюрище трябва да се осъществява с повишено внимание заради пропадане на част от банкета, информират още от Агенцията. Възстановяването на повредения участък ще продължи до 30 септември.

Пътни отсечки в Пазарджишко са с ограничения заради ремонти

Остава в сила и ограничението за моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен. По него е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона. За тях е определен обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.