/ ThinkStock/Getty Images
Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента
Ограничават движението в „Траянови врата“. От 10:00 до 15:00 часа днес ще бъде ограничено движението в активната лента през тунела „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ в посока към Бургас.

Ремонт затваря тунел "Кричим" през нощта за седмица

Временната организация се налага заради ремонт на противопожарната система. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ и призовават водачите да карат внимателно.

Ограничения са въведени в още няколко пътни участъка от републиканската мрежа в Паарджишко. Движението от Панагюрски колонии до Панагюрище се осъществява с повишено внимание заради пропадане на част от банкета. Очаква се повреденият участък да бъде ремонтиран до края на септември.

Пътни отсечки в Пазарджишко са с ограничения заради ремонти

По моста на изхода на село Бошуля към град Ветрен, е забранено преминаването на автомобили с тегло над 10 тона. Определен е обходен маршрут Пазарджик-Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-Бошуля.

Само в едното платно е движението и по околовръстното шосе на Пазарджик „Стоян Ангелов“ от бул. „Георги Бенковски“ до ул. „Осми март“, където тече основна подмяна на настилката и полагане на водопровод. Крайният срок за приключване на участъка е 20 септември.

Ограничава се движението на камиони над 12 тона по магистралите

Ограничение е въведено и по магистрала „Тракия“ за превозни средства над 12 тона
. В петък от 18:00 до 20:00 часа те могат да преминават през аутобана само в посока към Пловдив, а в неделя в същия часови период - само към София, информират още от Агенцията.