/ dariknews.bg
Обходният маршрут е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян
Ремонт затваря тунел "Кричим" за седмица, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътни отсечки в Пазарджишко са с ограничения заради ремонти

От днес до петък, от 22:00 до 6:00 часа сутринта, ще се спира движението през тунела. Обходният маршрут е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян.

На 11 септември, между 13:00 и 15:00 часа, ще се ограничи и преминаването по третокласния път Кричим-Михалково за извършването на взривни работи, свързани с разширяване на пътното платно. Обходният маршрут отново е по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян.

Строителните дейности са част от рехабилитацията на пътя Михалково-Кричим. Това е участъкът от изхода на Кричим до яз. "Въча". Проектът е на стойност близо 23 млн. лв. По проекта се ремонтират 4 големи мостови съоръжения и тунелът "Кричим", който е с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като оттогава досега не е ремонтиран.

Ограничава се движението на камиони над 12 тона по магистралите

Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и други. По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация, припомнят от АПИ.