"Областна администрация Пловдив успя да договори трета и шеста палата в Международния панаир за парламентарните избори на 2 октомври". Това съобщи областният управител Ангел Стоев на срещата с ръководствата на 16 РИК град и 17 РИК-Пловдив област.

„От дружеството успяха да предоговорят с фирмите изложителки на техническия панаир сроковете за освобождаване на двете палати по-рано от крайния срок, който бе след датата на изборите.

ОД на МВР-Пловдив ще има 32 групи, които ще работят по време на изборите

С председателите на комисиите Калоян Сухоруков и Янко Радунчев стигнахме до съгласие, че този вариант е най-добрият. Смятаме, че успяхме да осигурим оптимални условия за работа да двете РИК и на членовете на СИК в нощта на вота“, коментира Ангел Стоев.

"По време на кръглата маса за провеждане на честни и демократични избори, която бе инициирана от директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев, представителите на представените в парламента политически сили и институциите също подчертаха, че територията на панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация", допълни Стоев.

Той припомни, че единствено в областта има два многомандатни избирателни района - 16-и и 17-и МИР, което от логистична гледна точка усложнява подготовката на вота, а също и осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо 981 секционни избирателни комисии - 459 СИК за 16 РИК и 522 СИК в 17 РИК. Предстои да бъде сключен договор за двете палати.
БТА