Към момента няма подадени сигнали за нередности и нарушения
Областната дирекция на МВР в Пловдив е сформирала 32 групи, които приоритетно ще работят по сигнали във връзка с изборното законодателство.

Във всяко едно Районно полицейско управление има по две групи служители от криминалната и икономическата полиция, ангажирани с изборите. Това съобщи пред журналисти директорът на полицията старши комисар Димитър Балев след среща между институциите и представители на политическите сили.

Разногласия в ЦИК заради регистрации на партии с подписи на починали

Тя се състоя в сградата на областната дирекция на МВР и е с мото "Произвеждане на честни и демократични избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г. - предизвикателства и решения".

Всички граждани могат да подават сигнали за нарушения на изборното законодателство в сградата на прокуратурата в Пловдив, на дежурните прокурори, като в деня преди изборите ще бъде отворено от 8:30 до 18:00 часа.

Сигнали могат да се подават и на сайта на прокуратурата, на тел. 112, както и в полицията, уточни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. По думите му всяка, информация ще бъде разпределяна незабавно за обработване към съответните полицейски органи.

Грошев помоли гражданите, когато подават сигнали, да не го правят едновременно на различни места, защото в някои случаи се получава забавяне. "Имало е през годините сигнали за всякакви нарушения, но не всяко е престъпление, като скъсани плакати или административни нарушения", каза Грошев.

Към момента няма подадени сигнали за нередности и нарушения. В срещата участваха областният управител Ангел Стоев, представители на 16-та и 17-та РИК, на политическите сили.
БТА