/ район Северен

Памет, дълбока почит, свързаност между поколенията - това са най-често изричаните думи по случай 1 ноември - Деня на народните будители. Те прозвучаха ден преди празника и в поздравителния адрес на кмета на район „Северен“ Ральо Ралев до всички директори, учители и ученици на детски и учебни заведения.

Парад на приказките в ДГ „Славей“ в „Северен”

Истинска кулминация многобройните тържества за светлия български ден на признателност осъществиха най-малките граждани на района – децата от подготвителна група на ДГ „Захарно петле“.

Техни гости бяха представители на кметската администрация, водени от секретаря на района Десислава Йорданова, както и гости от ОУ „Д.Димов“. Присъстващите посрещна с приветствени думи за празника на будителите директорът на детското заведение Цветанка Лазарова, заобиколена от своите радостно възбудени възпитаници и учители.

В "Северен" продължават да вдигат стари МПС-та

Стегнати в трикольорните одежди на националния флаг, децата оживиха с трепетни гласчета имената на незабравима плеяда дейци на просветното и революционното дело: Паисий, Левски, Ботев „проговориха“ чрез думите, останали в съкровищницата на националната памет, а пламенното „Тих бял Дунав“ и маршовата стъпка на малките захарчета трогнаха до сълзи присъстващите.

Директорът благодари на своите малки родолюбци за сърцатите превъплъщения, на учителите си - за свършената работа за подготовката и реализацията на празника.